02 december 2013

Busenkel hemlagad majonnäs!

Jag har aldrig riktigt tyckt om majonnäsen man kan köpa i affären, så jag åt det väldigt sällan innan.
Trodde dessutom att det var riktigt invecklat att laga. 

Sen hittade jag recept, var nog på Åses blogg och bestämde mig äntligen för att prova. Det här är alltså hur enkelt som helst, och nu gillar jag majonnäs!

# dannies LCHF

Ta ut senap och ett ägg från kylen en kvart innan du sätter igång.
Knäck ägget i en hög bägare, lägg i 1 tsk dijon senap (fransk), ca 1 tsk äppelcidervinäger eller pressad citron, salt och peppar.
Börja mixa med en stavmixer, häll sedan ner 2 dl neutral rapsolja medan du fortfarande mixar.
Ta upp mixern försiktigt allt eftersom och rör runt i bägaren medan du mixar tills rätt konsistens.
Tar inte ens en minut!


Vad som är bra är att det är enkelt att variera den sen;

  • lite mer pressad citron och citronskal blir gott till fisk
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta, smakar som aïoli
  • olika kryddor som passar till resten av maten
  • lite cayenne peppar eller annan chili om ni gillar stark mat
Ni som inte vågat prova innan hoppas jag verkligen att ni gör nu! Berätta vad ni tyckte om den!


1 kommentar:

  1. Jag bara älskar detta och just de variationsmöjligheterna med både kryddor och konsistensen. Köper inte numera varken beasås, dressing eller majonäs ;)
    Mvh. copecca

    SvaraRadera